Soppa – säsong året om
Det är alltid välkommet med en soppa. Så här i hösttider passar det utmärkt att lyxa till det med en soppa på kronärtskockor. Allra godast är såklart med färska kronärtskockor, men kronärtskockor på burk är ett gott alternativ. Här serveras soppan i Small Bowl i serien Arabesque. Den livliga glasyren är Pineapple.
Gör så här:
Fräs löken mjuk i en klick smör, utan att den tar färg. Rör ner vitlök, timjan och kronärtskockshjärtan. Därefter potatisen, som skurits i mindre bitar. Addera 5 dl vatten och buljongtärning. Låt koka i ca 10-15 min. Tillsätt grädde och låt koka några minuter till innan du mixar soppan. Toppa med lite timjan, några droppar god olivolja och eventuellt brödkrutonger eller rostade hasselnötter. Njut!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 potatisar
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g)
1 msk smör
1 tsk torkad timjan (gärna färsk timjankvist att dekorera med)
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm peppar