Påsktoddy i kopp
En härlig tradition med toddy till påsk. Serveras i en alldeles lagom kopp.
Äggtoddy i espressomuggar från Sthål
4-6 portioner
Dags för en fluffig drink med frisk smak av apelsin och ett sting av kanel och eventuellt en skvätt rom.
Servera i våra espressokoppar och både du och gästerna kommer att njuta. Variera smaken beroende på vad som finns hemma i baren eller kryddförrådet. Många spetsar med rom eller konjak och i amerikanska recept river man gärna i lite muskot.
Så här gör du:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och vaniljen (stång och frön) i en kastrull.
Vispa samman äggulor, råsocker och apelsinskal fluffigt i en bunke. Lyft upp vaniljstången ur gräddmjölken och rör ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Spetsa eventuellt med rom eller konjak.
Häll upp i glas och toppa gärna med extra apelsinskal och malen kanel. Servera med kanelstång som drinkpinne och ha en glad påsk.
1 vaniljstång
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl råsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
Malen kanel att dofta över
Hel kanelstång till servering
Eventuellt 4 msk mörk rom eller en skvätt konjak