Butiken

PÄRON PÅ KALAS

Bjud in till tekalas med vackraste kakan i skördetider. Här har vi lagt hela päron i chokladsmeten och sedan gräddat allt i ugnen så att päronen blir mjuka. När du skär upp bitar och serverar blir den redan vackra päronkakan ännu vackra med päronfyllning i mitten.

Vi har valt att göra en klassisk chokladkaka, men det går bra med kladdkaka också, Tänk bara på att få kakan tillräckligt hög för att få effekt av päronen Experimentera med att baka in andra frukter på samma sätt eller bläddra igenom receptboken och hitta andra kakor som passar kalaset. 


Välj gärna mjuka päron. De flesta frukter blir mjuka när de bakas i ugn. Har du ett päronträd med mycket hårda päron kan du mjuka upp dem genom att låta dem småputtra i sockerlag några minuter innan de läggs i kakan. 

Ingredienser

3 mjuka päron – gärna typ conference

3 dl strösocker 

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

5 msk kakao

150 g smält smör som svalnat

2 ägg

1,5 dl hett vatten

Sätt ugnen på 175-200 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Addera smöret och därefter äggen ett i sänder.

Rör sist ner vattnet och vispa ordentligt. Slå smeten i en passande form – gärna med bakplåtspapper i botten så att den går lätt att ta ut när den är klar. Grädda på nedersta delen av ugnen cirka 30-45 minuter. Känns försiktigt med en sticka om den är klar. 

Låt den svalna innan du lägger upp den på ett brickfat och serverar med en klick vispad grädde. Enjoy.