Butiken

Ingrid Marie, Saga och Alice på Amuse Bouche

Äpplen hör hemma på bordet. Naturliga skönheter, helt utan tillsatser som doftar ljuvligt men så är det ju också en art i familjen rossläktet. De är den perfekta avslutningen på en middag och har en massa positiva effekter och gör sig vackert på vår tallrik Amuse Bouche.

Äpplet en fantastisk ingrediens i matlagning och bakning, men också delikat när man bara äter frukten så där rakt upp och ned. Eller kanske låter den ackompanjeras av en bit ost, några nötter och vila på vacker keramik.
Finns det något livsmedel som förtjänar att kallas mirakelmat så är det äpplet. Det är fullproppat med nyttigheter och det ligger nog mycket i det gamla engelska talesättet ”An apple a day, keeps the doctor away”.
Att något både är nyttigt och vackert gör det ännu mer inbjudande att slå sig till bords. Och visst är det extra lyxigt att njuta ett äpple som är uppskuret eller delat i klyftor. Dessutom är det lite mysigt pyssel vid bordet.
Amuse Bouche är en användbar liten tallrik som passar till allt – inte minst frukttallrik.