Inspiration

Vi älskar som sagt fester – stora som små. Och när gästerna kommer passar vi på att ta fram kameran och föreviga kalasen. Vi bjuder in till mingelparty med snacks och nötter och nästa gång dukar vi med Sthåls Arabesque för att servera matjesill med persilja, kokt potatis och brynt smör. Kvällsmaten blir en härlig aubergine och squashpaj som gör entré i vår nya gratängform och salladen blandas i vår fina skål.

Vardag som helg – festen är aldrig långt borta när du har keramik från Sthål hemma. Låt oss bjuda på lite inspiration.

Matjessill med brynt smör

  • skivad kokt potatis
  • 4 mästarmatjessillfiléer, ca 400 g
  • 1 hackad rödlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 75 g smör

Koka potatisen med skal. Skiva och lägg upp på fat. Skär matjesfiléerna i bitar. Lägg upp matjesillen, lök och persiljehacket ovanpå den skivade kokta potatisen och häll brynt smör över.

Laxrullar med äpple och gurka

  • 1 krispigt grönt äpple
  • 1 halv gurka
  • en knippa dill
  • 2 pkt kallrökt lax i skivor (200 gram styck)

Hacka äpple, gurka och dill och blanda. Lägg hacket på laxskivorna och rulla i ihop. Garnera med citron och dill.

Lingonpäron

Recept hittar du på leparfaits webbplats.